בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר הוא אחד מבין השמות המוכרים בזירה הזאת. הוא שחקן פוקר מקצועי, הוא מחזיק במספר תארים מתקדמים במתמטיקה וגם זכה בלא מעט אירועים של אליפות העולם בפוקר ואליפויות שונות. בארי גרינשטיין ידוע בתור פילנתרופ מוכר כאשר הוא תורם את חלק מזכיותיו בטורנירי הפוקר לארגוני צדקה שונים, אפילו הוא קיבל את הכינוי "רובין הוא של עולם הפוקר".
בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר – ביוגרפיה
כבר בתור ילד, גרינשטיין היה נחשב לעילוי. הוא היה מבריק ומאוד נמשך לתחומים אקדמיים, הוא היה מצטיין בלימודים בבית הספר וגם המשיך ללמוד באוניברסיטה מובילה בארצות הברית, אילינוי באורבנה-שמפיין. שם הוא השלים לימודי תואר ראשון במדעי המחשב. במהלך לימודיו הוא לא נמשך רק למדעי המחשב, אלא גם למתמטיקה. הוא התחיל ללמוד דוקטורט במתמטיקה אך לבסוף לא קיבל את התואר הרשמי כיוון שלא סיים את לימודיו. מה שקרה הוא שבמהלך הלימודים, בארי החל לפתח עניין בתחום הפוקר. הוא מדי פעם שיחק עם חבריו וכבר אז גילה שיש לו כישרון יוצא דופן בתחום. בזמן לימודיו הוא לא בפוקר מקצוע, אלא תחביב לשעות הפנאי.
לאחר סיום לימודיו הוא הצטרף לעולם ההייטק, הוא החל לעבוד בחברת סטארט-אפ בשם סינמטק. עבודתו שם נמשכה בערך עשור. הסיבה לכך שבחר מלכתחילה להצטרף לעולם ההייטק הייתה כדי ליצור יציבות עבור משפחתו. הייתה לו תוכנית בחיים לאמץ ילדים חורגים. באותה תקופה הוא היה נשוי לאישה שיש לה ילדים מנישואיה הקודמים. בסופו של דבר, הוא כן הצליח לעמוד ביעדים שלו והחליט בשנת 1991 לעזוב את העבודה, כשהוא בן 36, ולעבור לשחק פוקר במשרה מלאה.
לגרינשטיין שני ילדים ביולוגיים. בנו החורג, ג'ו סבוק, שהיה בעצמו שחקן פוקר מקצועי לתקופה מסוימת. סבוק וגרינשטיין אף הקימו יחד את האתר PokerRoad, שהיא פלטפורמה אסטרטגית ובידורית לשחקני פוקר, ששילבה גם תכנים חינוכיים וגם תכנים קלילים ובידוריים לקהילת השחקנים. בארי מאז ומתמיד היה חרד לפרטיות שלו ושל משפחתו. הדבר הקשה עליו ככל שהתפרסם יותר בתחום הפוקר. הוא דאג להישאר מעורב בחיי המשפחה, בין אם של ילדיו הביולוגים ובין אם החורגים. גרינשטיין התגורר ברנצ'ו פאלוס ורדס, קליפורניה, אחד מאזורי המגורים היוקרתיים בארה"ב, מה שהעיד על הצלחתו הרבה בפוקר.
הכניסה לעולם הפוקר
כפי שציינו, התשוקה לעולם הפוקר החלה בגיל צעיר אבל שנים רבות בארי גרינשטיין נמנע להפוך את התשוקה למקצוע בגלל סטטוס משפחתי. הוא הבין בגיל צעיר את היכולות המעולות שלו בתחום הפוקר, אבל תמיד שמר על המשחקים בין חברים ובתור תחביב. כשעזב את עולם ההייטק, לאחר שכבר הצליח לבסס את מעמדו המשפחתי הוא הקדיש את זמנו לפוקר והחל לשחק בטורנירים מקצועיים. בהתחלה בארי לא חשב באמת על הפיכת התחביב למקצוע, אלא פשוט לקחת את התחביב צעד אחד קדימה. הוא לא ציפה שהקריירה שלו תהפוך לכל כך מצליחה. גרינשטיין הפך לשחקן מהשורה הראשונה בטורנירי פוקר, ובמיוחד בטורנירים בינלאומיים גדולים כמו World Series of Poker (WSOP) ו-World Poker Tour (WPT). הוא גם השתתף בתוכניות פוקר טלוויזיוניות רבות, מה שהפך אותו לדמות פופולרית בקרב חובבי הפוקר. במשך השנים, גרינשטיין פיתח גישה אסטרטגית שונה ממשחקים קלאסיים והפך לאחד השחקנים המובילים בתחום הפוקר המודרני. נרחיב בהמשך על הניצחונות שלו בעולם הפוקר.
בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר – פילנתרופיה
בארי גרינשטיין זכה לתואר של "רובין הוד של עולם הפוקר" כפי שציינו, והסיבה לכך היא בזכות התרומות האדירות והנדיבות שלו. התרומות העיקריות של בארי היו כלפי סיוע לילדים. לאורך כל החיים שלו, אנחנו רואים את האובססיה החיובית של בארי כלפי ילדים נזקקים, כאשר הדגש העיקרי היה לארגון "Children Incorporated" המסייע לילדים במצוקה ברחבי העולם. גרינשטיין החל לתרום את רווחי הפוקר שלו לאחר שהשיג יציבות כלכלית ממשחקים ומעסקים פרטיים שבנה. ההחלטה לתרום נבעה מרצונו לשלב בין ההצלחה האישית שלו לבין מחויבות לסיוע לאחרים, ובעיקר לילדים ממשפחות במצב כלכלי קשה. אנחנו רואים הרבה שחקני פוקר שתורמים למקומות כאלה ואחרים, אבל בארי הוא ללא ספק הגדול מביניהם. הוא האמין כי הכסף שהוא מרוויח בפוקר, משחק המסתמך על מזל ויכולות, יכול לשמש למטרות טובות, ובכך להשפיע בצורה חיובית על חייהם של אנשים הזקוקים לעזרה.
אחת מהפעולות המשמעותיות ביותר שלו בתחום הצדקה הייתה בשנת 2003, כשגרינשטיין זכה ב-770,000 דולר בטורניר שבעה קלפים של לארי פלינט. לאחר הניצחון, הוא תרם 440,000 דולר לארגון Children Incorporated, כאשר כל אחד מ-440 עובדי הארגון קיבל 1,000 דולר. תרומה זו הפכה לנקודת ציון משמעותית בפעילות הפילנתרופית של גרינשטיין והקנתה לו את הכינוי "רובין הוד של הפוקר." גרינשטיין המשיך לתרום לארגון Children Incorporated לאורך השנים, במטרה לשפר את איכות החיים של ילדים במצוקה. התרומות שלו לארגון אפשרו להם להמשיך לספק חינוך, מזון ושירותים בסיסיים לילדים ברחבי העולם.
השינוי בתחום הפילנתרופיה של בארי
השינוי המשמעותי של בארי גרינשטיין בהקשר למדיניות התרומות שלו קרה בשנת 2006. לאחר שהוא ראה רצף זכיות משמעותיות בטורנירים שונים, הודיע גרינשטיין שהוא תורם את כל הרווחים נטו שלו לצדקה. זאת אומרת שאם עד עכשיו תרם סכום מלא שח גודל הזכייה, כעת הוא מכריז על תרומה מלאה של כל הכספים שהרוויח בנטו – משמע אחרי מיסוי. הוא הבהיר שעד אז נהג לתרום את כל הכסף שהוא זכה בו בטורנירים, אך עם הזמן הוא הבין שהעלויות וההוצאות הכרוכות במשחקי הטורנירים התרחבו, מה שהפך את המודל הזה לבלתי אפשרי להמשך לטווח הארוך. לכן, הוא החליט לתרום רק את הרווחים לאחר קיזוז ההוצאות.
גרינשטיין קיבל את התואר של התורם הגדול, ואף קיבל כספים מחברי פורומים שונים בעולם הפוקר. לאחר שניצח יד מול שחקן הפוקר המקצועי אריק לינדגרן ואמר את המשפט, הוא קיבל סכום של 10,000 דולר כתוצאה מהמשחק בפרק של High Stakes Poker. התרומה הראשונה הגיעה מסכום זה, ולאחר מכן שחקני פוקר נוספים, שהיו משועשעים מההימור, תרמו עוד סכום אדיר של 45,000 דולר, שסכומם הכולל נתרם לארגוני צדקה. העקרונות שלו מבוססים על גישה עמוקה, מצד אחד אהבה לעולם הפוקר ומצד שני ביסוס משפחתי כלכלי. הוא ראה בעולם הפוקר בתור אמצעי להשפיע לטובה על אנשים אחרים. אנחנו רואים לא מעט כותרות שליליות המתייחסות לעולם הפוקר, בין היתר שמדובר על מוסד שמעלים מס, הונאה, פשע ואחרים. עם זאת, יש גם צד חיובי כאשר המשחקים מתנהלים בצורה נכונה ועל ידי האנשים הנכונים – כמובן בצורה חוקית. גרינשטיין לא רואה בצדקה רק את הפעולה הפיזית של מתן כסף, אלא הוא מדבר גם על ערכים של אחריות חברתית, עזרה לזולת וראיית הצלחה אישית כחלק ממשהו רחב יותר.
התרומות של גרינשטיין סייעו רבות לילדים נזקקים והעניקו להם כלים לשיפור חייהם. בזכות תרומתו לארגונים כמו Children Incorporated, הצליחו ארגונים אלה לספק שירותים חינוכיים ותמיכה רגשית וכלכלית לאלפי ילדים ברחבי העולם. נוסף על כך, גרינשטיין היווה דוגמה חיובית עבור שחקנים נוספים בתחום הפוקר, שהבינו את החשיבות של תרומה לקהילה למרות אופיו האינדיבידואלי של המשחק.
בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר – ספרים שכתב
לבארי גרינשטיין היו לא מעט עסקים, ואחת מבין ההכנסות הרציפות שלו היו ממכירת ספרים שכתב. הספר הבולט ביותר של בארי גרינשטיין, Ace on the River מספק מידע על עולם הפוקר. הספר לא מתמקד רק בהסברים על אסטרטגיות משחק, אלא גם על היבטים רגשיים של עולם הפוקר ועל עולמו של שחקן פוקר מקצועי. הספר מציג גישה שונה ממה שאנחנו מכירים, הוא לא עוסק רק בטקטיקות ואסטרטגיות, אבל גם לזה יש מקום. ההיבטים המרכזיים של הספר נוגעים על פילוסופיית חיים בתור שחקן פוקר. גרינשטיין מתאר את הפוקר לא רק כמשחק, אלא כדרך חיים. הוא מדבר על האתגרים שמלווים את השחקנים לאורך הקריירה, הכוללים עליות וירידות כלכליות, השפעת המשחק על החיים האישיים, וההקרבה הנדרשת כדי להצליח.
חלק נוסף של הספר מתמקד בהיבט האישי שלו, לאורך הספר גרינשטיין משלב סיפורים מהחיים שלו כשחקן פוקר מקצועי, ומציג רגעים מכוננים בקריירה שלו. הסיפורים האלו מעשירים את הספר ומוסיפים פרספקטיבה של שחקן מנוסה שנמצא בתחום שנים רבות. הספר כולל גם פרקים על ניתוח ידיים ואסטרטגיות למשחק. גרינשטיין מעניק לקוראים כלים מתקדמים להבנה של מהלכים, ומסביר כיצד לחשוב מעבר למה שרואים על השולחן. הוא מתעמק במורכבות ההחלטות שצריך לקבל במהלך המשחק ומציג גישה מפורטת להבנת היריבים ולקריאת ידיים. לבסוף, הספר גם מספק מידע על ערכים והתמודדות עם סיכונים. הספר עוסק בערכים המנחים את גרינשטיין במהלך הקריירה שלו – נושאים כמו משמעת עצמית, ניהול כסף, והחשיבות של יציבות רגשית. כמו כן, הוא מתייחס להיבטים הקשים של הפסדים, ומדבר על איך שחקני פוקר יכולים ללמוד לנהל את הסיכונים בצורה מושכלת.
השפעת הספר על עולם הפוקר
הספר Ace on the River הוא הבולט ביותר מבין הספרים של בארי גרינשטיין וזכה להערכה רבה. שחקנים רבים שזכו באליפות ציינו שהספר תרם להם מאוד, בין היתר השחקן Tuan Le. הספר מסייע להעמקת עולם הפוקר וגם הכרה של האישיות וההתמודדות הפסיכולוגית בתור שחקן פוקר. כמו כן, הספר הוא אחת מבין ההכנסות המובילות והרציפות ביותר של בארי גרינשטיין. כל ההכנסות שיש לו מלבד לעולם הפוקר הן אלו שמאפשרות לו לשמור על התואר שלו בתור הפילנתרופ של העולם הפוקר.
בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר – זכיות
בארי גרינשטיין פילנתרופ של עולם הפוקר, הוא גם אחד השחקנים הבולטים בטורנירי פוקר. גרינשטיין זכה באליפות העולם בפוקר (WSOP) וזכה בשלושה צמידים יוקרתיים לאורך הקריירה שלו. ההישגים האלו מציבים אותו בהחלט ברשימת השחקנים הטובים ביותר. הצמיד הראשון שלו הגיע בשנת 2004, כאשר ניצח בטורניר No Limit Deuce To Seven Draw עם דמי כניסה של 5,000 דולר. שנה לאחר מכן זכה בטורניר Pot Limit Omaha עם דמי כניסה של 1,500 דולר. הצמיד השלישי הגיע בשנת 2008 זכה בטורניר Razz עם דמי כניסה של 1,500 דולר. מלבד לכך, זכה גם בכמה טורנירים של WPT. בשנת 2004 זכה בטורניר Jack Binion World Poker Open. בטורניר הזה בלבד הרוויח מעל 1,200,000 דולר. כמו כן, זכה בטורניר זהה בשנת 2006.
דרגו אותנו
0 / 5. 0