מי חשב שקריאת ספרים יכול לעזור לנו ללמוד פוקר? אם אתם רוצים לדעת, כל שחקני הפוקר המובילים קראו ואף כתבו ספרים שעוזרים לרבים להתנהל נכון בפוקר, את הספרים הם כתבו מתוך ניסיון שחוו על בשרם. הקריאה של הספרים נותנת מבט מקיף על כל ההיבטים בפוקר, ואולי ההיבט החשוב ביותר – הפסיכולוגיה מאחורי משחקי פוקר. ריכזנו לכם חמישה ספרי הפוקר המומלצים ביותר שיכולים לעזור לכם לשפר את הידע שלכם בעולם הפוקר ולהפוך לשחקנים טובים יותר.
ספר מספר 1 – Shut up and Deal
בין ספרי הפוקר המומלצים ביותר ישנו הספר Shut up and deal או בתרגום חופשי "שתוק ושחק" הוא רומן מאת ג'סי מאי. זה אולי לא נשמע כמו הספר האידיאלי לשחקני פוקר, אבל הוא בהחלט פותח קו מחשבה אחר. הספר הוא חצי אוטוביוגרפי על חייו של שחקן פוקר מקצועי, עוד לפני עידן הפוקר המקוון. הספר הוא מנקודת מבט של מיקי דיין, שהוא למעשה הדמות הראשית שמתארת בסופו של דבר את הסופר, רק בשם שונה. הספר בנוי על מספר עקרונות. הספר מתעמק בחייו של שחקן פוקר מקצועי, הוא מציג את העליות והירידות במהלך הקריירה ועד כמה אורח החיים יכול להיות קשה בתחום ההימורים. הספר מרכז את סצנות הפוקר הפופולריות עוד לפני עידן האינטרנט והמהפכה שהפוקר עבר לאחר מכן. הוא מתאר את התקופה בה משחקי פוקר היו בחללים קטנים, במועדונים ואפילו בקהילות חשאיות.
מיקי דיין, הדמות הראשית, מייצג את שחקן הפוקר הטיפוסי של אותה תקופה, עם כל המוזרויות, האסטרטגיות והמאבקים האישיים שמתלווים לכך. החוויות שלו משולבות עם הרבה הומור, מתח והתבוננות פנימית, המספקות תובנה לנפש של המהמר, זה אולי דבר שרבים מאיתנו יכולים להזדהות איתו, אבל אם אנחנו לא משחקים פוקר. עוד דבר מעניין בספר הוא החשיפה למאחורי הקלעים של עולם הפוקר, על האינטראקציות עם שחקני פוקר, עימותים וקשר הדדי בין שחקני פוקר. הספר גם מדגיש בצורה מאוד קלילה את התקופה בה פוקר היה פחות מסחרי ויותר מבוסס על אהבה למשחק.
ספר מספר 2 – Winning Poker Systems
הספר Winning Poker Systems הוא ספר שנכתב על ידי נורמן זאדה. הספר מתמקד באסטרטגיות שונות בעולם הפוקר. הספר מציע לקוראים את האסטרטגיות הבסיסיות של עולם הפוקר, וכיצד להפוך לשחק פוקר טוב יותר. הספר מלמד איך לנהל את המשחק כבר מתחילתו, איך לזהות יד טובה, מתי נכון להתקפל, איך לקרוא את היריבים שלכם ומתי להעלות את ההימור. הספר עוסק בשיטות מתמטיות כדי לפשט את התהליך ואת הבחירות הנכונות, הוא מתבסס על סטטסיטקה והסתברויות שעוזרת לשחקן לקבל החלטות נכונות בזמן אמת.
הספר מתאר מספר מערכות שניתן להשתמש בהן כדי לשפר את סיכויי הזכייה. המערכות כוללות כללים מוגדרים מראש להתמודדות עם סיטואציות שונות במשחק. אחד הדברים החשובים בספר הן הדוגמאות הניתנות, הסופר מפרט דוגמאות של ידיים ספציפיות כדי להמחיש איך להשתמש באסטרטגיות המצוינות קודם לכן. כמו כן, הספר מסביר בהרחבה על סוגי הפוקר השונים, כך תדעו להתאים את עצמכם למשחק המתאים. מבין גרסאות הפוקר הספר מרחיב על: טקסס הולדם, סטאד פוקר, אומהה ומספר טיפים לכל אחד מהסוגים. ישנו פרק חשוב לא פחות בספר, והוא נוגע לפסיכולוגיה מאחורי עולם הפוקר. הסופר מתאר את הקשיים שיכול לעבור שחקן פוקר ומנגד, כיצד להתמודד איתם ולהימנע מהחלטות רגשיות שיכולות להשפיע לרעה על המשחק. בסופו של דבר, מדובר על ספר שהוא מעין מדריך לשחקני פוקר, הוא מתאים לשחקני פוקר מתחילים וגם לשחקני פוקר עם ניסיון והוא ראוי להיכנס לרשימת ספרי הפוקר המומלצים ביותר.
ספרי הפוקר המומלצים ביותר ספר מספר 3 – Winning Low Limit Holdem
הספר נכתב בשנת 1994, על ידי לי ג'ונס. עבור שחקני פוקר רבים זה היה הספר הפופולרי ביותר למעל עשור. הספר חשף את יסודות הלימיט לשחקני פוקר רבים במהלך השנים. מה שיפה בספר הוא הדרך בה מועבר המסר, בצורה פשוטה וגם אספקה של הרבה עצות, אסטרטגיות ומהלכים שיכולים לשרת אתכם. אנחנו לא יודעים אם אפשר לאפיין את הספר בתור ספר לימוד, מכיוון שהוא כתוב בצורה שונה, אבל בהחלט יש הרבה מה ללמוד מהספר. לאחר פרסום הספר הזה, ג'ונס הפך למנהל האתר של PokerStars.com, שהפך לאתר הפוקר הגדול בעולם. אין ספק, אחת הסיבות שהוא קיבל את התפקיד המבוקש הזה הייתה בגלל ההבנה המדהימה שלו למוחו של שחקן הפוקר הממוצע.
הספר מתחיל בהיכרות עם משחק הפוקר, הוא מסביר על יסודות המשחק, היבטים של טקסס הולדם ומיועד למתחילים שלא מכירים את המשחק כמעט בכלל. הספר מתאר את ערך הידיים השונות, מבנה כללי של סבב הימורים וכן הלאה. לאחר מכן, לי מסביר איך לבחור את הידיים איתם אתם מתחילים את המשחק, מתי נכון לוותר על הסבב ואיך לשחק בהתאם למיקום שלכם בשולחן הפוקר. הספר מציע טקטיקות לאחר הפלופ ומסביר בצורה פשוטה כיצד להעריך את הכוח שיש לכם ביד ביחס לקלפי הקהילה ולידיים הפוטנציאליות של מי שמשחק נגדכם. לי ג'ונס נותן כלים וטיפים כיצד לקרוא את היריבים, להבין את סגנון המשחק שלהם, ולהשתמש במידע זה לקבלת החלטות מושכלות במשחק. אחד מבין הפרקים החשובים ביותר בספר נוגע לניהול כספי. זה אולי הדבר החשוב ביותר בפוקר, בספר תקבלו פירוט על איך להתנהל בזמן משחק מבחינה כספית, הגדרת תקציב משחק וכיצד לשחק במסגרת התקציב. מעבר לאלו, הספר מרחיב גם על טקטיקות מתקדמות, דוגמאות לידיים טובות, ניתוח ידיים, הבנת הדינמיקה של משחקים בסכומים נמוכים ועוד.
ספר מספר 4 – Harriton On Poker
זה הספר שזכה למכירה הגבוהה בהיסטוריה של ספרי הפוקר, הוא כבר עבר מעל 300,000 עותקים. "Harrington on Poker" היא סדרת ספרי אסטרטגיה בפוקר שנכתבו על ידי דן הרינגטון, שחקן פוקר מקצועי ואלוף סדרת המרכז של סדרת הפוקר העולמית. הסדרה מתמקדת בשחקנים כלכליים ומקצועיים המעוניינים לשפר את המשחק שלהם בפורמטים שונים של טורנירי פוקר, בעיקר בפוקר טקסס הולדם. אנחנו מאמינים שהספר הזה מיועד יותר לשחקנים מנוסים מאשר שחקנים מתחילים, למרות שגם שחקנים מתחילים יכולים ללמוד הרבה מהספר הזה ובכלל, מדן הרינגטון שעבר כברת דרך בסצנת הפוקר העולמית.
הספרים בסדרה מכסים מגוון רחב של נושאים כולל בחירת ידיים, משחק פוזיציה, גודל הימורים, קריאת יריבים ותנאי הטורניר. הגישה של הרינגטון היא אנליטית ואסטרטגית ביותר, המתמקדת בתהליכי קבלת ההחלטות וברווחיות לטווח ארוך יותר, בניגוד לידיעות או מצבים ספציפיים. האסטרטגיות שלו לא מתאימות לכל אחד, הוא רואה את עולם הפוקר בצורה קצת שונה למה שהיינו רגילים. ועדיין, הספר הזה נחשב לאחד מבין משאבי האסטרטגיות הטובות ביותר והמקיף ביותר בסצנת הפוקר. הספר מיועד בעיקר לשחקנים המעוניינים להעלות את המשחק שלהם לרמה הבאה.
ספרי הפוקר המומלצים ביותר ספר מספר 5 – The Theory Of Poker
הספר "התיאוריה של פוקר" הוא אחת מבין היצירות הטובות ביותר בספרות הפוקר. הספר נכתב על יד דיויד סקלנסקי, שחקן פוקר מעורך. הספר בוחן את היסודות הבסיסיים של פוקר, הוא בוחן אסטרטגיות שונות וחשוב להדגיש, הספר מתמקד בעיקר בטקסס הולדם, אך התובנות שאנחנו מקבלים בספר יכולים להיות קשורים לכלסוג פוקר אחר. הנושאים המרכזיים של הספר עוסקים בתיאוריות בסיסיות המהוות עקרונות בסיסיים להבנת המשחק, החשיבות של קבלת החלטות שממקסמות את הערך הצפוי בטווח הארוך. חשוב להדגיש, הספר לא מדבר על רווחים מיידיים. הספר עוסק גם בבחירת ידיים, הוא מדגיש את החשיבות שיש בבחירת ידיים התחלתית עם בסיס מקום, כיצד היד שלכם משפיעה על המיקום שלכם בטבלה ועל תהליך קבלת החלטות.
אחד הפרקים הכי מעניינים בספר עוסק בהטעיות. הספר מדבר על בלופים משני הכיוונים, הוא מציג איך לבלף בצורה חכמה תוך כדי הפחתת סיכון, הוא חוק עקרונות כמו יחסי קופה ויחסי ציפייה כדי לעזור לכם לזהותמתי נכון לבלף ומתי לא. כמו כן, אתם יכולים ללמוד את הדבר ההפוך מהפרק הזה – כיצד לזהות שמבלפיםאתכם. הספר מכסה את הנושאים המתמטיים של אסטרטגיה בפוקר, כולל חישוב ערך צפוי (EV) ויחסי הקופה. סקלנסקי מסביר כיצד ניתן להשתמש במושגים אלו כדי לקבל החלטות אופטימליות לגבי התקרות, הגבלות או פירוש.הפרק האחרון עוסק בפסיכולוגיה שעומדת מאחורי משחקי פוקר. הפרק הזה נותן לנו כלים משמעותיים להבנה של ההיבט הפסיכולוגי של פרק, זה כולל קריאת יריבים, ניצול מגמות וגם עבודה על עצמנו.
דרגו אותנו
5 / 5. 2