הפוקר בישראל – התפתחות, חוקים ובמחתרת

תוכן עניינים

הפוקר בישראל – התפתחות, חוקים ובמחתרת הם למעשה הדברים שמייצגים את הפוקר בישראל בצורה הטובה ביותר. עולם הפוקר הוא עולם רחב, אנחנו יכולים לראות תחרויות בעולם שתופסות תאוצה, אנחנו רואים שידורים של משחקי פוקר בערוצי ספורט ולמעשה אנשים מתייחסים לעולם הפוקר כמעין ענף ספורט. בוודאי שיש השפעות שליליות לעולם הפוקר, במיוחד למי שלא יודע כיצד להתנהל בצורה נכונה עם כסף. מנגד, אם אנחנו מסתכלים על זה בצורה אובייקטיבית ומבינים שפוקר לא בהכרח משחק של מזל בלבד, אלא מלא באסטרטגיות, אנחנו יכולים להכיר את המשחק לעומק וכמו כן, להכיר בדיוק איך הפוקר בישראל מתקיים.

קצת על עולם הפוקר

עולם הפוקר כבר קיים כמה מאות שנים, אמנם בסגנונות שונים. המשחקים התגבשו לכדי משחק פופולרי שכיום ניתן למצוא אותו בכל מקום והוא טקסס הולדם. שלמרות שנדמה שטקסס הולדם הומצא בטקסס, הוא בכלל הומצא בלאס וגאס. היו לא מעט התפתחויות בעולם הפוקר, היו סגנונות שונים כמו אומהה, פוקר סיני, פוקר אירופאי ועוד מגוון רחב של סגנונות פוקר שלבסוף התגבשו למספר בודד של משחקי פוקר, כאשר הפופולריים ביניהם הם: פוקר טקסס הולדם, אומהה, פוקר סטאד ואחרים. מקור המשחק שאנחנו מכירים היום הוא בארצות הברית של המאה ה-19. בעשורים האחרונים נכנס עולם הפוקר לתרבות גלובלית, אמנם בישראל ובמדינות שונות זה עדיין נמצא בחיתולים וכיום חל איסור לקיים משחקי פוקר שלא בהתאם לחוק (נרחיב על זה בהמשך).

בעבר משחקי הפוקר במדינות רבות היו אסורות, כיום ישנן עדיין מדינות שאוסרות זאת. חלקן נמצאות בארצות הברית ואחרות ברחבי אירופה, המזרח התיכון ואסיה. הסיבה לכך שמדינות רבות אוסרות על השתתפות וקיום משחקי פוקר יכולה להתפרש למספר סיבות. הסיבה המדוברת ביותר היא בשל סביבת פשע שנוגעת בפוקר, עולם תחתון וגורמים עוינים שונים שמשתלטים על זירות ההימורים השונות, מלבינים הון, מעלימים מס והעבריינות הזאת אף יכולה לגרור פשעים חמורים יותר. המדינות לא רוצות להתעסק בזה ולכן אוסרות על קיום משחקי הימורים. 

הפוקר בישראל  – התפתחות, חוקים ובמחתרת (היסטוריה)

ההיסטוריה של הפוקר בישראל היא די חדשה. עולם הפוקר התחיל להגיע לישראל סביב שנות ה-60 וה-70. משחקי הפוקר נכנסו לשטחי ישראל עם העליה הגדולה של יהודים מארצות הברית ובמדינות אחרות במערב. המשחק בהתחלה התחיל בקבוצות סגורות תחת פעילות חברתית. ניתן היה לראות את משחקי הפוקר בקיבוצים, בבסיסים צבאיים, במשחקי חברה אחרים ועוד. אז שימש הפוקר כאמצעי בידור, ופחות נגע לעולם ההימורים. בשנות ה-80 וה-90, עם החשיפה הגוברת לתרבות האמריקאית דרך קולנוע, טלוויזיה והאינטרנט, הפוקר החל לתפוס תאוצה ולהפוך לפעילות חברתית פופולרית יותר גם בקרב הציבור הרחב.

בסוף שנות ה-90 ניתן היה לראות מגמה משמעותית של עלייה במשחקי הפוקר, ככל הנראה בגלל החשיפה לאינטרנט. כבר בתחילת שנות ה-2000 היו משחקים שונים במחשבים שנוגעים לעולם הפוקר וכמו כן, המידע זרם בצורה הרבה יותר מהירה – דבר שתרם מאוד לעליית הפופולריות של משחקי הפוקר בארץ. לא הרבה זמן עבר עד התחילו כבר לייצר משחקי פוקר באינטרנט בהם שחקנים יכולים לשחק במשחקי פוקר נגד שחקנים נוספים ברחבי העולם. לכל מי שהיה גישה לאינטרנט, הייתה גם גישה לשחק במשחקים אלו. השינוי הזה יצר דינמיקה חדשה בה המשחק לא היה מוגבל יותר לקבוצות קטנות ופרטיות, אלא הפך לזמין למספר רב של אנשים.

החוקיות של הפוקר בישראל

כידוע, בישראל חל איסור להשתתף או לקיים משחקי פוקר. עם זאת, יש מספר סייגים שחשוב להכיר – כמובן כדי לדעת את החוקים באופן מלא יש לעיין באתר המדינה. למרות הפופולריות של הפוקר בישראל, המצב החוקי של הפוקר הוא מורכב. החוק רואה בכל פעילות הימורים כבלתי חוקית, אלא אם כן קיבלו רישיון מטעם המדינה. לדוגמה, אנחנו רואים פלטפורמות כמו לוטו, ווינר וטוטו שנחשבים לחוקיים בארץ. הסיבה לכך שיש מעין רווח למדינה, מלבד למיסים. הרווח הוא שאותם מפעלים תורמים את הכסף של הציבור כדי לפתח תשתיות ציבוריות בכל מיני מוסדות, כמו מפעל הפיס ואחרים.

מנגד, יש מצבים בהם המדינה מתירה להשתתף במשחקי פוקר. ישנם מספר חוקים שהופכים את הפוקר למשהו שאינו מקצועי אלא חברתי. לדוגמה, אם מדובר על מפגש חברתי שאינו קבוע, זה נחשב למותר. אם מדובר על משחק חברי שלא בתשלום או בתגמול כספי כל שהוא, זה נחשב למותר. כאשר מדובר על קיום משחק פוקר במקום קבוע, זה כבר הופך ללא חוקי. כמובן שאסור להפעיל משחקי פוקר בצורה לא חוקית ואנחנו יכולים לראות שעדיין אנשים עושים את זה במחתרת. שימו לב, גם פוקר מקוון ומשחקי הימורים מקוונים אינם מאושרים בישראל.

הפוקר במחתרת בישראל

בשל החוקיות בארץ בנוגע למשחקי פוקר, אנחנו יכולים לראות כיצד יותר ויותר אנשים משחקים פוקר במחתרת – באופן שאינו חוקי. בישראל קיימים עשרות מועדוני פוקר לא חוקיים הפועלים בצורה חשאית ובסודיות. אותם מועדונים יכולים גם להיות מכונים בתור "כלובים", אלה מנהולים לרוב על ידי גורמים בעלי רקע פלילי אך גם ניתן למצוא חובבי פוקר שמנהלים זאת. משחקים אלו יכולים להתקיים בבתים פרטיים, במקומות מושכרים או אפילו במקומות עבודה לאחר שעות הפעילות. הפוקר המחתרתי מושך אליו מגוון רחב של שחקנים, החל מחובבי פוקר, סטודנטים ועד לאנשי פשע. אפשר לראות במועדוני פוקר את כל המגוון הרחב של האוכלוסייה מכל המעמדות.

משחקים אלו כוללים פעמים רבות הימורים בסך של עשרות ומאות אלפי שקלים, בדיוק בגלל הדברים האלה גורמי האכיפה מנסים לתפוס את אותם מקומות כדי למנוע אסונות גדולים, כדי למנוע הלבנת הון וכדי למנוע מצב של עבירות פליליות. למרות הסיכון הגבוה שנובע מהפעילות הלא חוקית, הפוקר המחתרתי ממשיך לשגשג. חלק מהשחקנים רואים בכך מרד חברתי ותרבותי נגד המערכת המשפטית, בעוד אחרים פשוט נמשכים לריגוש וההנאה שבמשחק.

תחרויות פוקר חוקיות מחוץ לישראל

בעקבות החוקים הנוקשים בארץ בכל הנוגע למשחקי הימורים, רבים רוצים לחוות תחרויות פוקר אך אינם יכולים לעשות את זה בארץ. לכן, שחקנים מקצועיים משתתפים בתחרויות בחו"ל ואף בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות תחרויות פוקר ישראליות המתקיימות במדינות שונות באירופה. כמו כן, בתחרויות עולמיות אנחנו יכולים לראות כיצד שחקנים ישראלים מצטיינים ולוקחים חלק בטורנירים בינלאומיים ולא מעט פעמים זוכים במקומות הראשונים ב-WSOP ובזירות פוקר אחרות פופולריות. בגלל הקשר החוקי הרופף בין הימורים לבין פוקר, החוק בישראל מאפשר לשחקנים ישראלים להשתתף בטורנירים בינלאומיים, כל עוד הם לא עוסקים בפעילות בלתי חוקית בארץ. עם זאת, החזרה לארץ עם רווחים מפוקר יכולה להוות בעיה משפטית כאשר מדובר בהכנסות שלא דווחו לרשויות המס. לאחרונה התקיימה תחרות של שחקני פוקר ישראלים בוינה בדמות זירה רב שולחנית. 

הפוקר בישראל – התפתחות, חוקים ובמחתרת הלגיטימציה של הפוקר בישראל

בשנים האחרונות אנחנו נוכחים להתעוררות ציבורית וויכוח ציבורי סביב השאלה האם פוקר הוא משחק מזל או שבכלל קשור לכישרון ומיומנות. בעוד שמחוקקים רואים במשחקי פוקר משחק מזל בלבד, ישנם גורמים רבים הכוללים שחקנים מקצועיים שטוענים אחרות. לפיהם מדובר על משחק העוסק באסטרטגיה, מתמטיקה, פסיכולוגיה וניהול סיכונים. בעולם, מדינות רבות כבר הספיקו להכיר בעולם הפוקר בתור משחק הדורש מיומנות, מה שמוביל ללגיטימציה לערוך משחקי פוקר בצורה חוקית. 

למרות המגבלות המשפטיות, הפוקר בישראל הפך לתופעה חברתית משמעותית. המשחק, שנתפס לעיתים קרובות כמשחק אסטרטגי מורכב, מושך אליו אנשים מכל שכבות האוכלוסייה, והוא משמש כבסיס לאינטראקציות חברתיות רבות. כמו כן, הוא מהווה פלטפורמה לפיתוח מיומנויות קוגניטיביות, ניהול סיכונים ויכולת קבלת החלטות תחת לחץ.

בישראל, המאבק המשפטי סביב חוקיות הפוקר נמשך. למרות שהמשחק לא חוקי ברוב המקרים, ישנם גורמים רבים הפועלים לשינוי החוק והפיכתו למשחק חוקי תחת רגולציה. אחת הטענות המרכזיות של תומכי הפוקר היא שמדובר במשחק של מיומנות, וכי יש להכיר בו ככזה.

המאבק המשפטי כולל גם ניסיונות להביא לשינוי התפיסה הציבורית כלפי הפוקר, ולהפוך אותו ללגיטימי יותר בעיני הציבור הרחב. בשנים האחרונות, מתקיימים דיונים סביב האפשרות להסדיר את הפוקר בישראל, בדומה למדינות אחרות, תוך הבטחת הגנה על המשתתפים ושמירה על כללי משחק הוגנים. הבעיה העיקרית היא אולי שאין לגורמי האכיפה מספיק כוח אדם כדי לשמור על שחקני הפוקר אם יהפכו את המשחק לחוקי בארץ.

דרגו אותנו

0 / 5. 0

תנאים והגבלות

-שחקן פעיל חייב להיות בן 18 ומעלה כדי להשתתף בסדרה זו.
-אם שחקן נחשד לפעילות הונאה, ל 7XL יש את הזכות לחקור, לעקל ולסגור חשבון שחקן.
-לרשת GGpoker יש את הזכות לשנות ולהשעות מבצעים בכל עת ללא התראה מראש.
-תנאי המבצעים כפופים לאתר 7XL .
-חוקי וכללי האתר כפופים לרשת GGpoker העולמית.
-שחקו באחריות

מה אתה מחפש?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors